Λεμονόπιτα με τραγανό φύλλο και κρέμα τυριού

images_28_7cb47d7ca4cd329c5b0a3404cca15e30-638x350.jpg

Υλικά

    450 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή Μασκαρπόνε
    2 λεμονιών το χυμό + ξύσμα
    2 πακέτα φρέσκια ζύμη για μικρά κρουασάν ζύμη Pillsbury των 230 γρ. το ένα
    1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη + 3 κ.σ. ζάχαρη επιπλέον
    3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον βούτυρο για άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε με αλουμινόχαρτο ή με χαρτί ψησίματος ένα πυρέξ 23 X 33 εκ. περίπου, το βουτυρώνετε ελαφρώς με ένα πινέλο και στρώνετε από πάνω το ένα φύλο/ζύμη με τα ημισέληνα στη βάση και τα τοιχώματα του πυρέξ.
    Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, το 1/2 φλ. ζάχαρη το χυμό των 2 λεμονιών, το ξύσμα 1 1/2 λεμονιών και χτυπάτε το μείγμα με το μίξερ χειρός, μέχρι να έχετε ένα λείο, κρεμώδες, αφράτο μείγμα. Στρώνετε και ισιώνετε το μείγμα πάνω από το φύλλο/ζύμη.
    Ξετυλίγετε το δεύτερο φύλλο/ζύμη ημισέληνα για κρουασάν, το στρώνετε πάνω από τη κρέμα λεμονιού-τυριού. Τη “τεντώνετε ελαφρά και καλύπτετε καλά τη κρέμα περιμετρικά. Αλείφετε το φύλλο με ένα πινέλο με τις 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο. Σε ένα μπολ βάζετε το υπόλοιπο ξύσμα 1/2 λεμονιού και τις 3 κ.σ. ζάχαρης, τα ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με το μείγμα όλη την επιφάνεια της πίτας.
    Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά, για 30 λ περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στο ταψί για 20 λ να μισοκρυώσει. Ξεφορμάρετε τη πίτα από το ταψί , σηκώνοντάς τη με το χαρτί ψησίματος και τη μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής. Τη κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα και το απολαμβάνετε.

πηγή: sintayes.gr