Κεφτεδάκια κοκκινιστά με μοτσαρέλα & μασκαρπόνε στο φούρνο

images_keftkokk.jpg

Υλικά

    500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
    125 γρ. τριμμένη φρυγανιά
    3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
    1 κουτί ντοματάκια κονκασέ [400 γρ.]
    400 γρ. ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
    2 κ.σ. ντοματοπελτέ

    1 κ.γ. ζάχαρη [κατά προτίμηση καστανή]
    1 κ.σ. ξύδι
    3 φύλλα δάφνης
    1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
    1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    1 αυγό
    ελαιόλαδο
    αλάτι πιπέρι
    250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
    100 γρ. τυρί μασκαρπόνε

Εκτέλεση

    Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε άλλο 1 λ ανακατεύοντας. Παίρνετε τη μισή ποσότητα σοταρισμένων κρεμμυδιών και σκόρδων, τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνετε στην άκρη.
    Ξαναβάζετε το τηγάνι με την άλλη μισή ποσότητα κρεμμυδιών-σκόρδων στη φωτιά, προσθέτετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, τη δάφνη, τα ντοματάκια κονκασέ, τον ντοματοχυμό, το πελτέ, τη ζάχαρη, το ξύδι, αλατοπίπερο και 1/2 φλ. ζεστό νερό, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 25 λ ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
    Στο μπολ, που αφήσατε στην άκρη, με τα κρεμμύδια-σκόρδα προσθέτετε το κιμά, τη φρυγανιά, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το αυγό, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ζυμώνετε καλά με τα χέρια σας μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά. Πλάθετε 20 κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε σε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο. Τα βγάζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
    Σε μπολ ανακατεύετε τα 200 γρ. της τριμμένης μοτσαρέλας, το μασκαρπόνε και μια πρέζα αλάτι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις ή στους 160 C στον αέρα.
    Σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας, τα κεφτεδάκια και το μείγμα τυριών που έχετε στο μπολ. Πασπαλίζετε από πάνω τα υπόλοιπα 50 γρ. τριμμένης μοτσαρέλας, σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ. Ξεσκεπάζετε το σκεύος και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 λ περίπου.
    Βγάζετε φαγητό από το φούρνο, το αφήνετε να “σταθεί” για 10 λ και το σερβίρετε με πουρέ, ή πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή ζυμαρικά αρεσκείας σας.

πηγή: sintayes.gr