Σπαγγέτι σκορδάτο με κολοκυθάκια

images_24_zucchini_and_lemon_spaghetti_recipe-600x350.jpg

Υλικά

    1/2 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
    6 μικρά κολοκυθάκια
    2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
    80 ml ελαιόλαδο
    1/2 λεμονιού το ξύσμα
    αλάτι πιπέρι
    τριμμένο κεφαλοτύρι ή θρυμματισμένο τυρί φέτα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

    Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα κρατάτε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
    Εν τω μεταξύ πλένετε και κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες ή κάθετες φέτες κομμένες μετά στη μέση. Στη κατσαρόλα που έχετε στραγγίξει τα μακαρόνια ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν.
    Προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο, ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και το μισό από το νερό που κρατήσατε.
    Μόλις πάρει βράση ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού και τα στραγγισμένα μακαρόνια και ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά. Αν χρειαστεί ρίξτε λίγο ακόμα από το υπόλοιπο νερό που κρατήσατε προκειμένου να έχετε μια ζουμερή μακαρονάδα.
    Σερβίρετε τη μακαρονάδα με τα κολοκυθάκια ζεστή, πασπαλίζοντας με μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προαιρετικά με λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο και τυρί αρεσκείας σας.

πηγή: sintayes.gr