Σαλάτα με όσπρια και χρωματιστά λαχανικά

images_26_salates-fakess.jpg

Υλικά

250 γρ. φακές (κόκκινες ή μαύρες)
1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 μικρό κουτί των 250 γρ. καλαμπόκι
1 κουτί των 400 γρ. φασόλια κόκκινα
5 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένα ή χοντροκομμένα, ανάλογα με την προτίμησή σας
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πρώτα ψήνετε κανονικά την φακή σε βραστό νερό.
Όταν μισοψηθεί, αλλάζετε το νερό μέχρι να ψηθεί τελείως και στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμυδάκι που τηγανίσατε σε λίγο ελαιόλαδο.
Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μέτριο μπολ αφού τα έχετε πλύνει από την κονσέρβα και προσθέτετε το μαρούλι
και ακολούθως τις φακές.

Μοράρης Κ. Εμμανουήλ,

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος