Πίτσα με καταϊφι

images_22_pitsa-me-kataifi-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

  500 γρ καταϊφι
  10 φέτες σαλάμι ψιλοκομμένες    
  2 ντομάτες μεγάλες κομμένες ροδέλες    
  100 γρ κασέρι τριμμένο    
  100 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένη    
  50 γρ γκούντα  τριμμένο    
  200 γρ βούτυρο λιωμένο    
  1 τεμ αυγό    
  100 ml γάλα    
  Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη

Εκτέλεση

Χωρίζουμε στα δύο το καταϊφι (αν το έχουμε κατάψυξη το αφήνουμε να ξεπαγώσει),το ξεφτίζουμε πολύ καλά, λιώνουμε το βούτυρο, βουτυρώνουμε ένα ταψί , στρώνουμε το μισό καταΐφι και το βουτυρώνουμε καλά. Απλώνουμε την θρυμματισμένη φέτα,το γκούντα,το μισό κασέρι,το σαλάμι,τις ντομάτες σε ροδέλες να καλύψει τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο καταΐφι , περιχύνουμε με το βούτυρο που έμεινε να πάει παντού ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα. Χτυπάμε το γάλα με το αυγό και περιχύνουμε το φαγητό μας. Τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 30 λεπτά (χαμηλά) για να ροδίσει καλά πάνω -κάτω και μόλις ροδίσει είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

πηγή: chefoulis.gr