Γρανίτα φράουλα

images_22_granitafraoula_s-1-426x350.jpg

Υλικά

 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
 2 φλ. τσαγιού νερό
 2 φλ. τσαγιού πολτοποιημένες φράουλες ώριμες
 κ.γ. κοφτά ζελατίνη σε σκόνη
 2 κ.σ. νερό
 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

    Πλένετε καλά και πολτοποιείτε στο multi τις φράουλες. Διαλύετε τη ζελατίνη στις 2 κ.σ. νερό και την αφήνετε να “μουλιάσει” μέσα στο νερό για 5 λ.  
    Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λ, προσθέτετε και τη ζελατίνη και ανακατεύετε. Κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά και αφήνετε να μισοκρυώσει. Κατόπιν προσθέτετε τις πολτοποιημένες φράουλες και το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε καλά με σύρμα και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
    Μόλις κρυώσει, βάζετε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το τοποθετείτε στη κατάψυξη μέχρι να μισοπαγώσει. Το βγάζετε από τη κατάψυξη το χτυπάτε καλά στο μίξερ και το ξαναβάζετε στη κατάψυξη.
    Κατά τη διάρκεια του παγώματος, χτυπάτε με το μίξερ ή ανακατεύετε ζωηρά τη γρανίτα 2-3 φορές. Βγάζετε τη γρανίτα από τη κατάψυξη 10 λεπτά πριν σερβίρετε.

Για εντυπωσιακό αποτέλεσμα: Πλένετε και κόβετε ένα πεπόνι οριζόντια στη μέση. Με κουτάλι βγάζετε τη ψίχα του, την οποία μπορείτε να κάνετε και αυτή γρανίτα χρησιμοποιώντας ακριβώς την ίδια συνταγή. Γεμίζετε το φλούδα πεπονιού με τη γρανίτα φράουλας και σερβίρετε.

πηγή: sintayes.gr