Υπέροχα λαζάνια με μελιτζάνες και μοτσαρέλα

images_21_vegetable-lasagna-500x350.jpg

Υλικά

300 γρ. λαζάνια
200 γρ. μοτσαρέλα
3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
3 αυγά
3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ.τσ. φρέσκο γάλα
αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα ντομάτας:
500 γρ. πολτό ντομάτας (φρέσκο ή από κουτί)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο βασιλικό φρέσκο ή 1 κ.γ. ξερό
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε γιά 2′ το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το σκόρδο, λίγο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει 10′-12′, μέχρι να πήξει ελαφρά.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες περίπου 5 χιλ. και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό γιά 15′ ή περισσότερο. Σε βαθύ σκεύος χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Σε άλλο πιάτο βάζουμε λίγο αλεύρι.
Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι να κάψει. Σκουπίζουμε τις φέτες της μελιτζάνας. Τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, κατόπιν από το μείγμα των αβγών και τις τηγανίζουμε. Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεματίζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό γιά μισό λεπτό, λίγα-λίγα. Τα στραγγίζουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο γιά να μην κολλήσουν.
Σε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος, που να χωράει 6 λαζάνια σε κάθε στρώση, απλώνουμε μερικές κ.σ. σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε επάνω μιά σειρά λαζάνια και από πάνω μιά σειρά μελιτζάνες, αρκετή τριμμένη μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας και λίγο μαϊντανό.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο σχηματίζοντας στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Τελειώνουμε με στρώση από μελιτζάνες, μπόλικη σάλτσα και τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο γιά 30′-35′. Σερβίρουμε αμέσως.

πηγή: sintayes.gr