Τάρτα με κρέμα μπανάνας

images_19_Banana-Cream-Pie2-jpg-600x350.jpg

Υλικά

Για τη βάση:
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ αλεσμένα σε σκόνη
3/4 φλ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση κρέμας μπανάνας:
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού κορν φράουερ
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
5 κρόκους μεγάλων αυγών
2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. βούτυρο
2 μέτριες μπανάνες
Για γαρνίρισμα:
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 καψουλίτσα βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180⁰ C και βουτυρώνετε μια ταρτιέρα διαστάσεων βάσης 24-26 εκ.
Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα στο multi, αδειάζετε το τρίμμα σε μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Τα ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο υγρό μείγμα το οποίο στρώνετε στη βάση και στα τοιχώματα της βουτυρωμένης ταρτιέρας.Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.
Για τη γέμιση: Βάζετε σε μπολ, τη κρέμα γάλακτος, τους κρόκους αυγών και το γάλα και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το κορν φλάουερ και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για 1/2 λεπτό να ενσωματωθούν πλήρως. Μεταφέρετε το μείγμα σε κατσαρολίτσα, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς 5-10 λ μέχρι να πήξει και έχετε μια λεία κρέμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη βανίλια και τις 2 κ.σ. βούτυρο, ανακατεύετε και την αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώσει για 5-10 λ ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη κάνει κρούστα.
Ρίχνετε το μισό μείγμα κρέμας πάνω στη βάση και τη στρώνετε ισόποσα. Κόβετε τις μπανάνες σε φετούλες και τις στρώνετε πάνω στη κρέμα. Απλώνετε από πάνω με την υπόλοιπη κρέμα την ισιώνετε και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει τελείως.
Για το γαρνίρισμα: Βάζετε σε μπολ τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί. Γαρνίρετε με τη σαντιγί σε κορνέ τη τάρτα και σερβίρετε.

πηγή: sintayes.gr