Σουβλάκια λαχανικών με χαλούμι

images_20_Vegetable-Skewers-Souvlaki-with-Halloumi-and-Pita-Bread-4-873x536-638x350.jpg

Υλικά

1 μελιτζάνα λεπτη μακρόστενη [αργίτικη]
1 1/2 κίτρινη πιπεριά
8 ντοματίνια [cherrie]
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
200 γρ. χαλούμι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμονιού το χυμό
1/2 κ.γ. ρίγανη
2 πίτες

Εκτέλεση

Αν δεν χρησιμοποιήστε μεταλλικά σουβλάκια, μουλιάζετε για 10 λ, 4 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε χλιαρό νερό για να μη καούν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Πλένετε και κόβετε σε κομμάτια 2 εκ. περίπου, τις πιπεριές, το κρεμμύδι σε φέτες και τη μελιτζάνα στη μέση και σε φετούλες 2 εκ. Τα αλατίζετε πολύ λίγο, διότι το χαλούμι είναι αλμυρό τυρί.
Κόβετε και το χαλούμι σε τετράγωνα κομματάκια 2 εκ. περίπου και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε στο μπολ και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με ρίγανη και ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας για να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Περάστε σε 4 καλαμάκια το χαλούμι και τα λαχανικά, χαλαρά για να ψηθούν καλά, ομοιόμορφα. Τα ψήνετε σε γκριλιέρα ή στο γκρίλ, σε μέτρια θερμοκρασία για 20-25 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές, μέχρι να μαλακώσουν, να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Κατά τη διάρκεια που θα τα γυρίζετε, αλείψτε τα με πινέλο με τη “μαρινάδα” που έχει περισσέψει στο μπολ.
Τα βγάζετε από το φούρνο και τα σερβίρετε ζεστά με πίτες σαν ορεκτικό, σαν μεζέ με το ποτό σας, ή συνοδευτικό με τα ψητά σας μπιφτέκια ή μπριζόλες.

πηγή: sintayes.gr