Πανεύκολα ζυμαρικά au gratin με 3 κινήσεις

images_20_4238513_m.jpg

Υλικά

1/2 κιλό κοντά ζυμαρικά ( πένες, βίδες κ.τ.λ.)
150 γρ. χοιρινό καπνιστό σε κύβους ή 10 φέτες μπέικον χονρδοκομμένες
2 φλ. τσ. τριμμένα κίτρινα τυριά (γκούντα, γραβιέρα κ.ο.κ.)
1 φλ. τσ. τυρί φέτα (τριμμένη)
1 λίτρο γάλα
4 αβγά
1 κύβο ζωμό κρέατος ή κότας
1/2 φλ. τσ. μαργαρίνη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε, σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό, τα μακαρόνια μας 15 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο στη συσκευασία χρόνο. Τα σουρώνουμε τα λαδώνουμε ελαφρώς και τα βάζουμε σε πυρέξ ή ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο με βούτυρο.
Προσθέτουμε όλη τη φέτα, τα μισά τριμμένα τυριά, το καπνιστό χοιρινό ή μπέικον, το βιτάμ και αλατοπιπερώνουμε [προσοχή στο αλάτι λόγω των τυριών και του μπέϊκον].
Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και τον ζωμό και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με αυτό το μείγμα. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα κίτρινα τυριά.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πιρέξ το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό στους 180 °C για 15′. Το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

πηγή: sintayes.gr