Πίτα με πένες και κολοκυθάκια χωρίς φύλλο

images_19_28834-e1420950733536-600x350.jpg

Υλικά

1 φλ. τσαγιού ζυμαρικό βίδες
3 κολοκύθια [500 γρ. περίπου] τριμμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
125 γρ. ζαμπόν από μπούτι [κατά προτίμηση καπνιστό]
1 φλ. τυρί για πίτσα [μοτσαρέλα ή γκούντα ή ένταμ] τριμμένο
250 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας βρασμένο, στραγγισμένο
3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
1/3 φλ. τσαγιού γάλα
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C στις αντιστάσεις ή στους 160 ° C στον αέρα. Λαδώνετε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20 Χ 30 εκ. και το στρώνετε με λαδόκολλα φροντίζοντας να προεξέχει 2 εκ. περιμετρικά του ταψιού.
Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο τρίφτη, τα στύβετε με τα χέρια σας να φύγουν τα πολλά υγρά και τα αφήνετε σε σουρωτήρι, πιέζοντας τα ανά διαστήματα να φύγουν το δυνατόν περισσότερα υγρά. Τα μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα ταμπονάρετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Εν τω μεταξύ, βράζετε τις πένες, σε μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο νερό, αλ τέντε μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεπλένετε με κρύο νερό και τις σουρώνετε.
Σε μεγάλο μπολ βάζετε τις πένες, τα κολοκυθάκια, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το ζαμπόν σε κομματάκια, το τυρί, το καλαμπόκι και το αλεύρι και τα ανακατεύετε με μεγάλο κουτάλι. Προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά, το λάδι και το γάλα. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
Απλώνετε ισομερώς το μείγμα στο ταψί το ισιώνετε στην επιφάνεια και το ψήνετε για 30 λ περίπου, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να “σταθεί” για 15 λεπτά, το κόβετε σε 12 κανονικά ή 15 μικρότερα κομμάτια και σερβίρετε.

πηγή: sintayes.gr