Μπιφτέκια με λαχανικά

images_18_mpiftekia-me-laxanika-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

500 γρ κιμάς
2-3 τεμ κολοκυθάκια βρασμένα
2-3 τεμ καρότα βρασμένα
2 τεμ πατάτες τριμμένες
1/2 αρακάς φλιτζάνι του τσαγιού
1 κ.γ δυόσμος τριμμένος
1 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σφηνάκι ούζο 
2 τεμ αυγά 
Αλάτι,πιπέρι,πάπρικα
80 γρ τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας
3 κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις τρίβουμε στο τρίφτη μέσα στο μπολ με το κιμά. Πλένουμε τα κολοκυθάκια,τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια το ίδιο κάνουμε και με τα καρότα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν και να μαλακώσουν.Προσθέτουμε τον αρακά κι αφήνουμε να βράσουν για περίπου 8-10 λεπτά. Τα βγάζουμε , τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κιμά.Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,πάπρικα,δυόσμο, μαϊντανό,ούζο, 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, τα αυγά και το τυρί, ανακατεύουμε καλά , ζυμώνουμε και πλάθουμε σε φαρδιά μπιφτέκια. Τα βάζουμε σε ταψί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο , λίγο νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζουμε κι από τη άλλη πλευρά. Σερβίρουμε σε πιατέλα ενώ μπορούμε να συνοδεύσουμε με βρασμένα λαχανικά και πατάτες ή πιλάφι.

πηγή: chefoulis.gr