images_17_kormos.jpg

To “έυκολο” γλυκό της μαμάς!

διατροφικές πληροφορίες  ανά 100γρ      ανά μερίδα (50γρ)

ενέργεια/energy       343kcal           171,5kcal

πρωτεΐνες/protein   6,1γρ.  3γρ.

υδατάνθρακες/carbohydrates        21,5γρ.            10,7γρ.

λιπαρά/fat     25,2γρ.            12,6γρ.

Ο κορμός έχει 384kcal ανά μερίδα 80γρ. με ζάχαρη και πλήρη λιπαρά.

Υλικά για μπισκότα Sweete

240γρ. Μαργαρίνη, 18γρ. Sweete, 100γρ. Σκόνη Αμυγδάλου, 2 τεμ. Αυγά

210γρ. Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις, 210γρ. Αλεύρι ολικής άλεσης, 1τεμ. Φρέσκια Βανίλια

Εκτέλεση

> Χωρίζουμε την ποσότητα των αλευριών σε δύο μέρη.

> Στον κάδο του μίξερ, χρησιμοποιώντας το φτερό, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τη μισή ποσότητα αλευριού.

> Όσο το μίγμα δουλεύεται στο μίξερ, προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.

> Όταν δημιουργηθεί το ζυμάρι, το ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος περίπου 2 χιλιοστών.

> Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να πάρουν ένα όμορφο, ξανθό χρώμα.

> Τέλος, θρυμματίζουμε το ψημένο μπισκότο και το χρησιμοποιούμε για την παρασκευή του κορμού.

Υλικά για κορμό

700γρ. Μπισκότα Sweete, 250γρ. Βούτυρο, 250γρ. Μαργαρίνη, 20γρ. Sweete, 250ml Γάλα Light,

5τεμ. Κρόκοι Αυγών, 90γρ. Κακάο, 50γρ. Κονιάκ, 1 τεμ. Πορτοκάλι (για ξύσμα)

Εκτέλεση

> Αφήνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία  για να μαλακώσουν.

> Έπειτα, σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη μαργαρίνη, τη Sweete, το γάλα (χλιαρό), το κακάο, το κονιάκ, τους κρόκους και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε έως ότου το υλικά μας γίνουν ένα σώμα.

> Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα Sweete και ανακατεύουμε.

> Τοποθετούμε το μίγμα μας σε μια φόρμα του κέικ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες έως ότου σταθεροποιηθεί.

> Αφού σταθεροποιηθεί ό κορμός μας τον ξεφορμάρουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.

 16 μερίδες

> Εάν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη βάση από τα μπισκότα με κάποιο μπισκότο του εμπορίου που δεν περιέχει ζάχαρη.