Γιαουρτόκρεμα με φρούτα

images_20_6979979_m.jpg

Υλικά

1 κονσέρβα ανανά ή ροδάκινο κομμένα σε κομματάκια (400 γρ.)
1 κουτί (100 γρ.) ζελέ με γεύση πορτοκάλι
1- 1 1/2 ποτήρια φρέσκος χυμός πορτοκάλι
2 γιαούρτια στραγγισμένα
3/4 φλιτζ. αμύγδαλα, ασπρισμένα και κομμένα στα δύο κατά μήκος [προαιρετικά]
2-3 φλιτζ. διάφορα φρούτα: φράουλες, ροδάκινα ή βερίκοκα κομμένα σε φέτες, κ.ά.

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τον ανανά και τον ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε το ζουμί του [το ζουμί πρέπει να είναι ένα φλιτζάνι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού] σε μικρό κατσαρολάκι και πασπαλίζουμε πάνω του το ζελέ. Πάνω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί τελείως το ζελέ. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μεγάλο μπολ, αδειάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, τα γιαούρτια και το μείγμα του ζελέ, και χτυπάμε με το μίξερ του χεριού για να αναμιχθούν καλά τα υλικά και να αφρίσουν. Αδειάζουμε το ένα τρίτο του μίγματος σε μακρουλή φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 της ώρα περίπου.
Ανακατεύουμε τα κομμάτια του ανανά και τα αμύγδαλα [αν βάλετε] στο υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού και το αδειάζουμε σε 8 ατομικά ποτήρια ή φορμάκια ή όλο το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα.
Το αφήνουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες ή καλύτερα μια νύχτα. Όταν σερβίρουμε την κρέμα, τυλίγουμε γύρω από τη φόρμα μια πετσέτα βουτηγμένη σε βραστό νερό, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και στολίζουμε γύρω με τα φρέσκα φρούτα.

Στη περίπτωση που βάλουμε την κρέμα και σε 8 ατομικά μπολ, ή ποτήρια, ανακατεύουμε τον ανανά ή το ροδάκινο ολόκληρο το μείγμα από την αρχή και κατόπιν στολίζοντας από πάνω με τα φρούτα.

πηγή: sintayes.gr