Κουλουράκια της “Λαμπρής”

images_18_13-638x350.jpg

Υλικά

4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
1/2 κ.γ. κοφτή σόδα
1 φλ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά + 2 κρόκους αυγών
ξύσμα 1 λεμόνι
1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι πλήρες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με μπέϊκιν και τη σόδα και το αφήνετε στην άκρη.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το 1 αυγό και τους 2 κρόκους και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λεπτά.
Αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά και εναλλάξ το αλεύρι και το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα με το ΄γάντζο” μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Πλάθετε τη ζύμη σε κορδόνια στο πάχος μικρού δακτύλου. Τα διπλώνετε στην άκρη να πάρουν σχήμα κουλουριού ή τα διπλώνετε, τα στρίβετε και ενώνετε τις δύο άκρες. Στρώνετε τα κουλουράκια στο ταψί του φούρνου βουτυρωμένο ή στρωμένο με λαδόκολα, αφήνοντας διάστημα μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
Χτυπάτε το δεύτερο αυγό ελαφρώς και με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια των κουλουριών. [Προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε τα κουλουράκια με ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή σουσάμι]. Ψήνετε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. [Αν πλάσετε πιο χοντρά τα κουλουράκια σας θα αυξήσετε ανάλογα και το χρόνο ψησίματος].

πηγή: sintayes.gr