Φωλιές από κιμά γεμιστές

images_13_folies-apo-kima-gemistes-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
200 γρ κιμάς αρνίσιος
6 κ.σ φρυγανιά τριμμένη 
1 τεμ αυγό
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο τριμμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανός ματσάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
2 κ.σ νερό κουταλιές σούπας
150 γρ κεφαλογραβιέρα τρμμένο
Πάπρικα

Για τον πουρέ

2 πατάτες μεγάλες
1 κ.σ βούτυρο
Αλάτι – μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

Πρώτα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες μας. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια,εκτός από το τυρί και την πάπρικα. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά ,αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να βράσουν οι πατάτες ή μπορούμε να τα ζυμώσουμε από το προηγούμενο βράδυ ώστε ενωθούν τα αρώματα. Πολτοποιούμε τις πατάτες μαζί με το βούτυρο , το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ο πουρές είναι έτοιμος.Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από μανταρίνι,τα τοποθετούμε πάνω σε τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας , τα πατάμε και τα βάζουμε σε λαδωμένα φορμάκια πιέζοντας το κέντρο ώστε να κάνει λακούβα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με λίγο από το τριμμένο τυρί. Βάζουμε σε ένα κορνέ τον πουρέ που φτιάξαμε και γεμίζουμε τις φωλιές μας. Πασπαλίζουμε με πάπρικα το υπόλοιπο τυρί και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο να ψηθούν μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί. Συνοδεύεται ωραία με κόκκινη σάλτσα ή πικάντικη κέτσαπ.

πηγή: chefoulis.gr