Τιραμισού Semifreddo

images_12_tiramisu.jpg

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 πακέτο άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
1 πακέτο άνθος αραβοσίτου βανίλια
1,4 λίτρα γάλα
140 γρ. ζάχαρη *
50 ml κονιάκ
κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

Μοιράζετε το γάλα σε δύο ίσες ποσότητες των 700 ml για να φτιάξετε δύο διαφορετικές κρέμες.
Για τη κρέμα σοκολάτας: Διαλύετε το άνθος αραβοσίτου σοκολάτας στα 100 ml από το γάλα. Ζεσταίνετε τα υπόλοιπα 600 ml και προσθέτετε σταδιακά τα 70 γρ. ζάχαρης ανακατεύοντας συνέχεια να μη κολλήσει στη κατσαρόλα. Ρίχνετε και το κρύο γάλα με το άνθος σοκολάτας και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε μια πηχτή κρέμα. Βάζετε τη κρέμα σε μπολ και τη τοποθετείτε στο ψυγείο να κρυώσει.

Για τη κρέμα βανίλιας: Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τη παράγραφο 2 προσθέτοντας στο κρύο γάλα το άνθος βανίλιας. Βάζετε τη κρέμα σε ξεχωριστό μπολ στο ψυγείο να κρυώνει.

Για τη συναρμολόγηση: Στρώνετε τα μπισκότα πτι μπερ σε ταψί 25 Χ 25 εκ. και τα ραντίζετε με ελάχιστη ποσότητα από το κονιάκ. Στρώνετε από πάνω τη κρέμα βανίλιας και την ισιώνετε με μια μαρίζ. Στρώνετε από πάνω ακόμα μια στρώση από μπισκότα, ραντίζετε με το κονιάκ και απλώνετε τη κρέμα σοκολάτας.
Επαναλαμβάνετε ακόμα μια φορά την ίδια διαδικασία, στρώσεις μπισκότα, κρέμα σοκολάτας, μπισκότα και τελειώνετε με τη κρέμα βανίλιας. Γαρνίρετε κοσκινίζοντας με αρκετό κακάο και σερβίρετε.

* Η ζάχαρη είναι προαιρετική. Μπορείτε να τη παραλείψετε ή να τη μειώσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

πηγή: sintayes.gr