Σουπιά κρασάτη με μαϊντανό

images_13_kal-490x350.jpg

Υλικά

1 σουπιά ενός κιλού [κατεψυγμένη] 
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε χονδρές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 λεμονιού το χυμό
αλάτι πιπέρι
1 κ.σ. αλεύρι

Εκτέλεση

Ξεπαγώνετε τη σουπιά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τη πλένετε τη καθαρίζετε από τα εντόσθια και το κόκαλο, χωρίζετε το κεφάλι και τα πλοκάμια ,αφαιρείτε το στόμα και την κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Τη στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.
Βάζετε τη σουπιά σε μέτρια κατσαρόλα χωρίς νερό για να βγάλει τους χυμούς της. Όταν αλλάξει χρώμα και απορροφηθούν οι χυμοί της προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα ανακατεύετε λίγο και προσθέτετε το λάδι, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν λίγο τα κρεμμύδια και σβήνετε το φαγητό με το κρασί. Προσθέτετε τον μαϊντανό και αρκετό νερό για να σκεπαστεί η σουπιά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 30 περίπου ή μέχρι να μαλακώσει ή σουπιά.
Ανακατεύετε το χυμό λεμονιού με το αλεύρι τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και την ανακινείτε από τα χερούλια για να πάει το λεμόνι παντού. Βράζετε το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τη σουπιά με άσπρο ρύζι ή τηγανιτές πατάτες. Τη συνοδεύετε με πράσινη ανάμικτη σαλάτα.

πηγή: sintayes.gr