Ρεβυθοκεφτέδες [φαλάφελ] νηστίσιμοι

images_15_4689887_m.jpg

Υλικά

400 γρ. έτοιμα βρασμένα ρεβύθια
4-6 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό ή 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. κύμινο
2 κ.γ. κόλιανδρο
λίγο μπαχάρι
λίγο μοσχοκάρυδο [προαιρετικά]
1 κ.σ. μαϊντανό
1/2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
2 κ.σ. αλεύρι
Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε και στεγνώνουμε καλά τα ρεβύθια τα οποία έχουμε αλατίσει κατά το βρασμό].
Στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το αλεύρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό τα οποία προσθέτουμε στο τέλος εκτός μίξερ.
Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε [προτιμείστε φρυτέζα] σε μέτρια θερμοκρασία, σε ηλιέλαιο τους κεφτέδες.

πηγή: sintayes.gr