Μανιτάρια γεμιστά με ρύζι

images_13_manitaria-gemista-me-ruzi-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

1/2 φλιτάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 
1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά και καυτερή
Πιπέρι -αλάτι
1 τεμ κρεμμύδι ξερό μεγάλο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κ.σ ρύζι γλασσέ
1/2 φλιτάνι του τσαγιού κρασί λευκό
250 ml ντοματοχυμός
1/2 ματσάκι άνηθος – μαϊντανός από το καθένα ψιλοκομμένα
1/2 κ.γ κάρυ
6 τεμ μανιτάρια πόρτο μπέλο

Εκτέλεση 

Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί,προσθέτουμε τα πιπέρια, το αλάτι , το κρεμμύδι,το σκόρδο,τα σοτάρουμε και τέλος προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.Βάζουμε τον χυμό ντομάτας και λίγο νερό, αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις σε χαμηλή φωτιά, κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά μας μαζί και το κάρυ. Βγάζουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε και ξεκινάμε να τα γεμίζουμε με την γέμιση. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε λίγο νεράκι ίσα να βρέχεται το σημείο που ακουμπάνε.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 35-40 λεπτά,βγάζουμε και τα σερβίρουμε ζεστά .

*Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στην γέμιση και 1/2 κουτάλι της σούπας κουκουνάρι.

πηγή: chefoulis.gr