Σουτζουκάκια πικάντικα απ” τη … Σμύρνη

images_10_1-638x350.jpg

Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 φρυγανιές
1/2 φλ. τσαγιού κρασί κόκκινο
6 σκελίδες σκόρδου
1 κ.γ. κύμινο
1 φλ. τσαγιού ελιές πράσινες, τσακιστές
600 γρ. ντομάτες φρέσκιες, τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ
1 κ.γ. ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Πολτοποιείτε το σκόρδο μαζί με το κύμινο. Ζεματάτε για 3-4 λεπτά τις ελιές σε νερό που βράζει και τις σουρώνετε. Μουσκεύετε τις φρυγανιές στο κρασί και τις στύβετε καλά με τα χέρια σας.
Ζυμώνετε τον κιμά με το μείγμα του σκόρδου, τις φρυγανιές, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο και πλάθετε μακρόστενα σουτζουκάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζετε σε ελαιόλαδο τα σουτζουκάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε για 15 λεπτά τις ντομάτες, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, τις ελιές, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και τέσσερις κουταλιές σούπας φρέσκο ελαιόλαδο.
Ρίχνετε τα μισοτηγανισμένα σουτζουκάκια στη σάλτσα και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά ακόμη. Συνοδεύετε με τηγανητές πατάτες ή πουρέ.

Tip: Εάν θέλετε μπορείτε να αραδιάζετε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια σε πυρίμαχο σκεύος, να ρίξετε από πάνω τη σάλτσα και να τα ψήσετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

πηγή: sintayes.gr