Πουτίγκα ψωμιού με σταφίδες, γιαούρτι και ξηρούς καρπούς του Δημήτρη Σκαρμούτσου

images_6_poutigapsomiou-me-stafides-giaourti-kai-xirous-karpous.png

Υλικά 

2 φ. τ. μπαγιάτικο ψωμί σε μικρούς κύβους
75 γρ. σταφίδες ξανθές
50 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
200 ml γάλα
250 γρ. TOTAL
3 κ. σ. βούτυρο
4 κ. σ. ζάχαρη
2 αβγά
1 πρέζα αλάτι
1 κ. σ. ρούμι
1 βανίλια, ανοιγμένη κατά μήκος

Εκτέλεση 

Αλείφουμε με βούτυρο μια μέτρια σε μέγεθος και ρηχή φόρμα για κέικ. Απλώνουμε τα κομμάτια του ψωμιού, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και τα καρύδια.
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και το TOTAL, και λιώνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ με ελάχιστο αλάτι και το ρούμι.
Αφαιρούμε τη βανίλια από το γάλα και το αναμειγνύουμε με τα αβγά.
Περιχύνουμε τα κομμάτια του ψωμιού που βρίσκονται στη φόρμα με το μείγμα αυτό.
Σκεπάζουμε την πουτίγκα με αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε σε ένα ταψί ζεστό νερό και τοποθετούμε μέσα τη φόρμα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά την πουτίγκα σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ