Φιλέτο τσιπούρας πάνω σε χόρτα μαγειρεμένα με γιαούρτι Total

images_tsipoura.jpg

Υλικά
4 φιλέτα τσιπούρας των 200 περίπου γρ. το κάθε ένα (ζητάμε από τον ψαρά μας να μας φιλετάρει 2 μεγάλες τσιπούρες)
1 kg βλίτα βρασμένα για 2-3 λεπτά (να μαλακώσουν ελάχιστα)
150 ml κρασί λευκό
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1 κ. σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
Αλάτι-πιπέρι
200 ml ελαιόλαδο
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι Total

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και σοτάρουμε ώσπου να μαλακώσει.
Ρίχνουμε επίσης το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βλίτα.
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν το κρασί εξατμιστεί, προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι Total και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Τοποθετούμε πάνω από τα χόρτα αλατισμένες τις τσιπούρες και πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το δυόσμο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά.
Τέλος, εάν θέλουμε, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο.

Chef: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ