Το κρύο ανοίγει την όρεξη, άρα παχαίνει! Smart Tips για να αντιμετωπίσεις το χειμώνα

images_5_3203749_m.jpg
Τελικά το κρύο σε κάνει να πεινάς περισσότερο; Κι αν κάτι τέτοιο συμβαίνει πως θα τα καταφέρεις να αποφύγεις τα παραστρατήματα και να μην το παρακάνεις;
 
Ο Διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς σου δίνει smart tips για να αντιμετωπίσεις το κρύο, να πάψεις να πεινάς και φυσικά αυτό, να μην στοιχίσει στη σιλουέτα σου.
 
Είναι αλήθεια πως χρειαζόμαστε περισσότερα λιπαρά όταν κάνει κρύο;
 
Φταίνε όντως οι χαμηλές θερμοκρασίες ή μήπως είναι που όσο πλησιάζουν οι γιορτές το τραπέζι είναι πάντα πιο φορτωμένο; Ο διαιτολόγος εξηγεί: «Ναι, είναι αληθές γεγονός ότι κατά την περίοδο του χειμώνα το ανθρώπινο  σώμα χρειάζεται περισσότερο λίπος, ώστε να μπορέσει να παραγάγει  οποιαδήποτε κίνηση – έργο»! Λογικό αν σκεφτείς πως χρειάζεσαι περισσότερη ενέργεια για να ζεσταθείς και να κάνεις τις δουλειές σου.
«Αξίζει να σκεφθούμε ότι ακόμη και η καρδιά  περιλαμβάνει λίπος πράγμα το οποίο μας δείχνει ότι στα φυσιολογικά όριά του, δρα ευεργετικά προς την προστασία της υγείας του  οργανισμού» σημειώνει ο κ. Κριαράς.
 
Το γεγονός όμως πως έχεις ανάγκη από πιο λιπαρές τροφές δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση το να καταφύγεις σε πίτσες, σουβλάκια, κόκκινο κρέας και λιπαρά γλυκά.