Τηγανίτες με πορτοκάλι, γιαούρτι και μέλι του Δημήτρη Σκαρμούτσου

images_9_tiganite-me-portokalo-kai-giaourti.png

Υλικά

2 αβγά
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
300 γρ. TOTAL
2 κ. γ. ζάχαρη
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ. γ. μαγειρική σόδα
1 κ. γ. baking powder
1/2 κ. γ. κανέλα
Λάδι για το τηγάνι
Μέλι και βούτυρο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα. Βάζουμε το TOTAL και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάλι.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder, το αλάτι και την κανέλα.
Ανακατεύουμε και πάλι καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Ρίχνουμε λίγο μείγμα σε καυτό λάδι και γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Αφαιρούμε τις τηγανίτες και τις αφήνουμε σε ένα χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι όσο εμείς ρίχνουμε τις επόμενες.
Σερβίρονται ζεστές με βούτυρο και μέλι.

AΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ