Σοκολατόπιτα με ελαιόλαδο & αμύγδαλα χωρίς αλεύρι, με γλάσο σοκολάτας

images_8_rec-img-32-638x350.jpg

Υλικά 

1 φλ. ζάχαρη πολύ λεπτή
1 κ.σ. κονιάκ
3/4 φλ. ελαιόλαδο [1/2 + 1/4 χωριστά]
1 1/2 φλ. αμυγδαλόψιχα
540 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη [340+200 χωριστά]
5 μεγάλα αυγά, χωριστά τους κρόκους και τα ασπράδια

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 22 εκ. και το στρώνετε καλά με λαδόκολλα.
  • Για τη σοκολατόπιτα: Θρυμματίζετε την αμυγδαλόψιχα στο multi. Λιώνετε τα 340 γρ. κουβερτούρας σε μπεν μαρί με το 1/2 φλ. ελαιόλαδο και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  • Χτυπάτε, σε υψηλή ταχύτητα, στο μίξερ τους κρόκους των αυγών και το 1 φλ. ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αφρατέψει. Χαμηλώνετε στο χαμηλό τη ταχύτητα και προσθέτετε σταδιακά χτυπώντας, το μείγμα σοκολάτας το κονιάκ και τη θρυμματισμένη αμυγδαλόψιχα.
  • Σε άλλο μπoλ, με καθαρό μίξερ, χτυπάτε τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα. Προσθέτετε τη μαρέγκα και τη λιωμένη σοκολάτα στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε μια σοκολατένια αφράτο μείγμα. Το βάζετε στο ταψάκι, ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50′-60′. Βγάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε για 20′ στο ταψί και μετά ξεφορμάρετε και το αφήνετε σχάρα να κρυώσει.
  • Για το γλάσο σοκολάτας: Εν τω μεταξύ, λιώνετε τα 200 γρ. κουβερτούρας με το 1/4 φλ. ελαιόλαδο ανακατεύοντας. Κατεβάζετε από το μπεν μαρί και αφήνετε το μείγμα για 15 “ να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει. Μεταφέρετε τη σοκολατόπιτα σε πιατέλα, τη περιχύνετε με το γλάσο και τη γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα αρεσκείας σας.

πηγή: sintayes.gr