Ρολάκια πρωινού με γιαούρτι και κανέλα του Δημήτρη Σκαρμούτσου

images_7_rolakia-prwinou-me-giaourti-kai-kanela.png

Υλικά 

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
6 γρ. μαγιά στιγμής
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
250 γρ. TOTAL
30 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
Για τη γέμιση
50 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
50 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα

 

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, τη μαγιά και το ξύσμα λεμονιού, και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Ρίχνουμε επίσης το TOTAL το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή και ελαφρώς κολλώδη. Τη μεταφέρουμε σε καθαρό μπολ, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
Απλώνουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο, διαστάσεων περίπου 20×30 εκ. Αλείφουμε όλη την επιφάνειά της με το μαλακωμένο βούτυρο. Ενώνουμε την καστανή ζάχαρη με την κανέλα και τα απλώνουμε και αυτά στην επιφάνεια της ζύμης. Την τυλίγουμε σε ρολό (διπλώνουμε τη μεγαλύτερη πλευρά της) και την κόβουμε σε 8 ρολάκια.
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα στρογγυλό ταψί μεσαίου μεγέθους και τοποθετούμε εκεί τα ρολά. Τα σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να φουσκώσουν. Λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος αναμονής, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C με αέρα. Ψήνουμε τα ρολά για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

ΣΕΦ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ