Οι μαύροι κύκλοι σβήνουν από τα μάτια σου! Δες πως

images_9_mavroi-kykloi.jpg

Οι μαύροι κύκλοι είναι από τα πιο εμφανή και δύσκολα αισθητικά προβλήματα στο πρόσωπο. Και δυστυχώς ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες κάθε ηλικίας. Οι μπλε κύκλοι δημιουργούνται εξαιτίας της κακής κυκλοφορίας του αίματος. Όταν οι κύκλοι έχουν περισσότερο κίτρινο ή καφέ χρώμα σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένη μελανίνη από την έκθεση στον ήλιο.

4 τρόποι για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων

1. Προστασία. Σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα εφάρμοσε ταμποναριστά μία κρέμα ματιών με αντηλιακό δείκτη προστασίας τολάχιστον 15. Άπλωσε την κρέμα και στα άνω βλέφαρα, μέχρι τα ζυγωματικά, με απαλές κινήσεις.

2. Κάλυψη. Το όπλο σου είναι το κονσίλερ. Προτίμησε να αγοράσεις καλύτερα ένα κρεμώδες, το οποίο δεν θα ξεραίνεται όταν στεγνώνει. Για να το απλώνεις σωστά θα πρέπει να ξεκινάς από την εσωτερική γωνία του ματιού και να σταματάς ακριβώς στην άκρη του. Μην τρίβεις το κονσίλερ, άπλωνέ το με μικρά χτυπηματάκια. Διάλεξε ένα κονσίλερ με κίτρινη βάση αν οι κύκλοι σου είναι πιο μπλε ή ένα με ροδακινί βάση που ταιριάζει σε κάθε απόχρωση επιδερμίδας.

3. Μακιγιάζ. Άπλωσε στα βλέφαρά σου λαμπερή φυσική σκιά. Διάλεξε μία σε χρυσοκαφέ χρώμα, το οποίο δημιουργεί αντίθεση με τους μαύρους κύκλους. Αν οι κύκλοι σου έχουν κιτρινωπή απόχρωση προτίμησε σκιά σε γκρι ή καφέ χρώμα. Κάνε περίγραμμα με μολύβι και πρόσθεσε μάσκαρα μόνο στις πάνω βλεφρίδες.

tip

Όταν οι μαύροι κύκλοι εκτείνονται προς τις εξωτερικές γωνίες των ματιών, πρέπει να είσαι προσεκτική με το κονσίλερ γιατί δεν απλώνεται εύκολα στις ρυτίδες. Βάλε μία μικρή ποσότητα στην εσωτερική γωνία του ματιού και σβήσε απαλά προς τα έξω. Εάν το κονσίλερ σχηματίσει γραμμές μέσα στις ρυτίδες, πάρε μία μπατονέτα, βούτηξέ τη σε κρέμα ματιών και πέρνα την απαλά πάνω από τις γραμμές.

4. Καθημερινή φροντίδα. Αν οι κύκλοι έχουν μπλε απόχρωση, κάθε βράδυ μετά τον καθαρισμό εφάρμοσε στην περιοχή γύρω από τα μάτια μια κρέμα με ρετινόλη και βιταμίνη Κ. Εάν οι κύκλοι σου είναι πιο κιτρινωποί καλύτερα να επιλέξεις μία κρέμα πιο πλούσια σε υδροκινόνη.

πηγή:helloladies.gr