Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι

images_6_1370374_425868214184892_1528882361_n.jpg
Υλικά
 
1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα
1 καρότο 
½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
3 μικρές πατάτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
ρίγανη
 
Εκτέλεση
 
Μουλιάζετε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό.
 
Το πρωί τα πλένετε καλά και τα βράζετε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
 
Καθαρίζετε τις πατάτες και τα καρότα, τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι (καλύτερα βάλτε τα καρότα να βράσουν πριν από τις πατάτες)
 
Χτυπάτε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί με τα μπαχαρικά και με 1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά.
 
Αφού κρυώσει το μίγμα, εκτός ψυγείου, με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθετε κεφτεδάκια και τα περνάτε πάλι από τη φρυγανιά.
 
Τα βάζετε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και στο φούρνο στο γκριλ στους 200 °C για 30 λεπτά περίπου.
 
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος