Μπισκότα βρώμης με μέλι, χωρίς αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο

images_4_898877_blog.jpg
Υλικά
 
300 γρ. βρώμη (2,5 κούπες καφέ για νέσκαφε)
1 ώριμη κανονικού μεγέθους μπανάνα ή 1 κανονικού μεγέθους μήλο. (ό,τι σας αρεσει καλύτερα)
80 γρ. μέλι (2 κουταλιές σούπας γεμάτες-γεμάτες και να το αφήσετε να τρέξει όλο)
20 γρ. ελαιόλαδο (4 κοφτές κουταλιές σούπας)
150 γρ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας ή 150 γρ. chocholate chips
( Μπορείτε να προσθέσετε και σταφίδες!)

Χύμο από ένα μικρό πορτοκάλι
1 βανίλια
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν
λίγη κανέλα

 
Εκτέλεση
 
Πρώτα πολτοποιείται το φρούτο που έχετε επιλέξει .(μπανάνα ή μήλο) .
Μετά αν το μέλι σας είναι πηχτό, το ζεσταίνετε ελαφρώς για να υγροποιηθεί και να ανακατεύεται ευκολότερα.
Αλέθετε τη μιση ποσότητα βρώμης (ή και ολοκληρη αν προτιμάτε) για να πλάθονται καλύτερα τα μπισκότα .
Βάζετε σε μία λεκανίτσα το πολτοποιημένο φρούτο,το μελι,το ελαιόλαδο και ανακατεύετε τα υλικα είτε στο χέρι είτε στο μίξερ για ευκολία.
Ακολούθως προσθέτετε τη σοδα,τη βανίλια,το μπέικιν και την κανέλα και ανακατεύετε.
Άφου ανακατευτούν καλά προσθέτετε σιγά σιγά τη βρώμη και παράλληλα σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού.(Η βρώμη λειτουργεί όπως το αλέυρι οπότε μην την προσθέσετε όλη μαζι με την μία. )
Τέλος,προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς,τις σταφίδες ή τη σοκολάτα και ανακατεύετε για τελευταια φορα.
Πλάθετε μικρές μπαλίτσες και τις “πατάτε” με τις παλάμες σας να απλώσουν και να μοιάζουν με μπισκότο.
Δεν φουσκώνουν ιδιαίτερα με το ψήσιμο έτσι μπορείτε να υπολογίσετε πως θα βγουν από την αρχή.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
Τα φήνετε να κρυώσουν καλά και καλή σας όρεξη!
 
πηγή: nutrinews.gr