Κέϊκ μανταρινιού με αμυγδαλόψιχα

images_5_27612_l-614x350.jpg

Υλικά 

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
3 μεγάλα μανταρίνια
125 γρ. βούτυρο
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 αυγά χτυπημένα
3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 φλ. αμυγδαλόψιχα σε σκόνη
σαντιγί και μέλι για γαρνίρισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση

Βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα, η οποία θα προεξέχει περιμετρικά, μια μακρόστενη φόρμα διαστάσεων περίπου 9 Χ 19 εκ. και βάθους 6 εκ. Πασπαλίζετε τη λαδόκολλα στη βάση της φόρμας με τη καστανή ζάχαρη.
Παίρνετε το 1 μανταρίνι το πλένετε το σκουπίζετε και το κόβετε σε λεπτές φετούλες. Στρώνετε τις φετούλες στη σειρά πάνω από τη ζάχαρη και αφήνετε τη φόρμα στην άκρη. Στύβετε τα υπόλοιπα μανταρίνια και κρατάτε το χυμό τους.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να “ασπρίσουν” και να αφρατέψουν. Προσθέστε σταδιακά ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα σε σκόνη, και 1/4 φλ. τσαγιού χυμό μανταρινιού, συνεχίζοντας μέχρι τα ομογενοποιθούν όλα τα υλικά και έχουμε μια αφράτη ζύμη.
Προσθέτετε προσεκτικά το μείγμα, με ένα μεγάλο κουτάλι, στη φόρμα, πάνω από τις φέτες του μανταρινιού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε 5′ να σταθεί, ξεφορμάρετε και σερβίρετε γαρνίροντας με σαντιγί και μέλι ή μόνο μέλι.

πηγή:sintayes.gr