Κάνεις δίαιτα, αλλά δεν χάνεις. Μάθε τους 5 λόγους που σαμποτάρουν τη δίαιτά σου

images_9_4109317_m.jpg

2. ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΑΣ ΤΙΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΣ ΜΕ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Είπαμε, η γυμναστική είναι ο καλύτερος τρόπος να κάψεις θερμίδες και να διώξεις το λίπος. Μήπως όμως ακόμη και τώρα που ασκήσε, χάνεσαι στη διάρκεια και την ένταση; Αν σκεφτείς πως πρέπει να μειώσεις περίπου 500 θερμίδες καθημερινά και για να χάσεις μισό κιλό την εβδομάδα αντιλαμβάνεσαι πως η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή. Γιατί για να χάσεις 500 θερμίδες με την γυμναστική θα πρέπει να αφιερώνεις το λιγότερο μία ώρα την ημέρα. Δεν είναι αυτός λόγος να απογητευτείς!!! Να τι μπορείς αν κάνεις:

 

– Θέσε πιο ρεαλιστικούς στόχους! Προσπάθησε να αφιερώσεις 20 λεπτά στη γυμναστική τις περισσότερες ημέρες. «Έστω και 20 λεπτά διαθέσιμα ημερησίως θα μπορούσαν να δώσουν σημαντικά οφέλη στον οργανισμό μας και στην επιτάχυνση του μεταβολικού ρυθμού» επισημαίνει ο διαιτολόγος.

– Βάλ” το στα πόδια. Ονομάζεται ποδόμετρο, κοστίζει ελάχιστα και θα σε βοηθήσει να παρακολουθείς επιμελώς την δραστηριότητα που έχεις τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις να γυμναστείς. Ο στόχος είναι να καταγράψεις 10.000 βήματα την ημέρα, γι” αυτό άσε τις δικαιολογίες και ξεκίνα περπάτημα.

– Η γυμναστική δεν αποτελεί δικαιολογία να το ρίξεις στο φαγητό. Αν είναι να κάνεις τόσο κόπο να κάψεις θερμίδες και με την δικαιολογία πως έχεις γυμναστεί να τρως αλόγιστα και χωρίς προσοχή, τότε το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα «μηδεν εις το πηλίκο»!