Κάνεις δίαιτα, αλλά δεν χάνεις. Μάθε τους 5 λόγους που σαμποτάρουν τη δίαιτά σου

images_9_4109317_m.jpg

1. ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΘΕΡΜΙΔΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙΣ
Τι κι αν έχεις γίνει έξπερ στον υπολογισμό των θερμίδων; Τι κι αν μπορείς με μια ματιά να μαντέψεις την ενέργεια που σου δίνει ένα φαγητό; Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να πέσεις έξω. «Οι περισσότεροι άνθρωποι που προσπαθούν να ελέγξουν τη διατροφή τους υποτιμούν τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνουν» λέει η έρευνα και εμείς σου έχουμε τον τρόπο να γίνεις πιο ακριβής:

 

  • Κατέγραψε οτιδήποτε τρως – μην κλέβεις όμως – ακόμη και τα ποτά, ροφήματα και χυμούς. Είναι ένας καλός τρόπος να έχεις πλήρη εικόνα των θερμίδων που λαμβάνεις.
  • Πρόσεξε το φαγητό που παραγγέλνεις από έξω. Σίγουρα, είναι η πιο εύκολη κίνηση αλλά το αρνητικό είναι ότι οι καταναλωτές έχουν την τάση να καταναλώνουν 500 θερμίδες περισσότερες σε κάθε γεύμα, σε σύγκριση με ένα φαγητό που θα ετοίμαζαν σπίτι τους.
  • Δώσε μεγαλύτερη προσοχή στις ποσότητες. Μπορεί να σου ακούγεται νευρωτικό, αλλά ίσως στην αρχή να σε βοηθήσει να μετράς με φλιτζάνια και κουτάλια τα υλικά που προσθέτεις όταν μαγειρεύεις. Με τον καιρό θα συνηθίσεις στις σωστές δόσεις.
  • Φτιάξε το κατάλληλο περιβάλλον για κάθε σου γεύμα. Τι πιο σύνηθες από το να καταναλώνεις το γεύμα σου μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή. Η λήψη του χρόνου για να απολαύσεις το γεύμα σου, χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου σε αυτά, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην ουσιώδη απώλεια βάρους. Θα απολαύσεις κάθε μπουκιά και θα αισθανθείς πιο ικανοποιημένη με λιγοστά επεισόδια υπερφαγίας.