Επιθετικότητα σκύλου προς σκύλο. Υπάρχει λύση ;

images_9_3526675_blog.jpg

Βήμα 4

Δημιουργήστε ουδέτερες εμπειρίες.

Προσπαθήστε να δημιουργήσετε όσο μπορείτε περισσότερες «ουδέτερες» εμπειρίες συνεύρεσης με τους άλλους σκύλους. Εάν κάθε φορά που ο σκύλος μας συναντά έναν άλλο σκύλο και τίποτα ενδιαφέρον δεν συμβαίνει σιγά – σιγά θα γίνει ένα «μη γεγονός» το οποίο στην συνέχεια θα το διαμορφώσουμε σε θετική εμπειρία.

Έχοντας συνέπεια στις «ουδέτερες συναντήσεις» αρχίζουμε να χτίζουμε βήμα – βήμα την αυτοπεποίθηση του σκύλου μας. Μέσα από την επανάληψη του μαθαίνουμε πώς να αντιδρά αλλά και πώς να μην αντιδρά.

Προσπαθούμε πάντα να διαμορφώνουμε το περιβάλλον του σκύλου μας για επιτυχία ΜΗ δίνοντάς του την ευκαιρία να θέσει σε πράξη την μη αποδεκτή συμπεριφορά.

Εάν ο σκύλος μας αναστατωθεί κατά την διάρκεια της βόλτας προσπαθούμε να τερματίσουμε την ένταση άμεσα. Όταν βρεθεί ο σκύλος μας στην κατάσταση αυτή η αδρεναλίνη θα βρίσκεται για αρκετό χρόνο στα ύψη με αποτέλεσμα η ένταση αυτή να επηρεάσει την επικοινωνία μας μαζί του, την ικανότητά του να μάθει (εκπαιδευτεί) αλλά και θα δημιουργήσει το υπόβαθρο να εκφράσει και πάλι επιθετική συμπεριφορά.