Επιθετικότητα σκύλου προς σκύλο. Υπάρχει λύση ;

images_9_3526675_blog.jpg

Βήμα 1
Παραμείνετε ήρεμοι και χαλαροί αποφεύγοντας την ένταση στον οδηγό (λουρί).
Πρέπει να είστε ήρεμοι και αποφασιστικοί. Ο σκύλος σας παρατηρεί για οδηγίες !!!
Τα σκυλιά είναι πολύ ευαίσθητα στο τι νοιώθουν οι κηδεμόνες τους. Λαμβάνουν τα συναισθήματά μας και τα αντανακλούν σε πολλαπλάσια ένταση. Πολλές φορές μπορεί να μην συνειδητοποιούμε την νευρικότητά μας σε αντίθεση με τον σκύλο ο οποίος αρχίζει αμέσως να συμπεριφέρεται ανάλογα. Όταν συνειδητά πλέον χαλαρώσουμε αλλάζει αυτομάτως και η συμπεριφορά του σκύλου μας.

Ένα συχνό λάθος που συμβαίνει όταν συναντάμε άλλο σκύλο είναι να «τσιτώνουμε» και να φοβόμαστε τι ΘΑ κάνει ο σκύλος μας. Εάν φοβόμαστε ο σκύλος λαμβάνοντας την ενέργεια της έντασης αυτής μπορεί να πυροδοτηθεί και να αντιδράσει επιθετικά.

Στο σημείο αυτό είναι εύκολο να κατανοήσει κάποιος την ζημιά που συμβαίνει όταν προσθετικά της έντασης του οδηγού υπάρχει και η πνίχτης που πνίγει τον σκύλο την συγκεκριμένη στιγμή ή εφαρμόζεται οποιασδήποτε μορφής βία.

Αυστηρά θα τοποθετηθώ ΚΑΤΑ της χρήσης της οποιασδήποτε μορφής βίας, πνίχτη ή άλλου εμπορικού ονόματος υπάρχει για να γλυκάνει τον «πόνο» των εργαλείων αυτών. Στο σημείο αυτό, και επειδή πολύ συχνά ακούω ότι μόνο έτσι ο σκύλος μαθαίνει, επώνυμα τοποθετούμε ότι απλά δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιούν τις τεχνικές της Θετικής Εκπαίδευσης και την δύναμη που κρύβεται πίσω από την πραγματική κατανόηση του επιστημονικού υπόβαθρου.