Βάλε σωστά τη μάσκαρα & απόκτησε τέλειες βλεφαρίδες!

images_5_sosta-ti-maskara.jpg

Αν το να βάζουμε σωστά τη μάσκαρα είναι απλό, τότε γιατί κάποιες γυναίκες καταφέρνουν όντως να έχουν ένα σαγηνευτικό βλέμμα, ενώ κάποιες άλλες είναι στην καλύτερη περίπτωση αδιάφορες και στη χειρότερη …μουτζουρωμένες; Για να εξασφαλίσουμε ότι εμείς θα ανήκουμε πάντα στην πρώτη κατηγορία δεν έχουμε παρά να ακολουθούμε ευλαβικά τα ακόλουθα βήματα.

1. Αν έχεις το ψαλιδάκι που «ανοίγει» το βλέμμα και χαρίζει στις βλεφαρίδες υπέροχη καμπύλη χωρίς να τις σπάει, χρησιμοποίησε το πριν βάλεις μάσκαρα. Για να το χρησιμοποιείς σωστά, σφίξε το χαμηλά στη βάση των βλεφαρίδων, απομάκρυνε το, σφίξε ξανά, απομάκρυνε το και σφίξε ξανά.

2. Άλλο ένα μυστικό για να βάλεις σωστά τη μάσκαρα είναι πριν την απλώσεις να τραβήξεις μία γραμμή με σκούρο μολύβι στη ρίζα των βλεφαρίδων σου. Θα τις κάνει να δείχνουν πιο πυκνές και γεμάτες.

3. Για να δώσεις περισσότερο όγκο στις λεπτές ή αραιές βλεφαρίδες, πέρασέ τες με διάφανη πούδρα πριν απλώσεις τη μάσκαρα. Εναλλακτικά, για πιο πυκνές και πλούσιες βλεφαρίδες μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα lash primer.

4. Ο πιο κλασσικός τρόπος για να βάλεις σωστά τη μάσκαρα είναι ο εξής:

  •  Έχοντας τα βλέφαρα μισάνοιχτα, κράτησε το βουρτσάκι παράλληλα με τις πάνω βλεφαρίδες.
  •  Πέρασε απαλά το βουρτσάκι από τη βάση ως τις άκρες των βλεφαρίδων.
  •  Για να δώσεις στις βλεφαρίδες σου ακόμα μεγαλύτερο μήκος, πέρνα πρώτα με τη μύτη από το βουρτσάκι τις  εξωτερικές βλεφαρίδες, επανάλαβε μερικές φορές και μετά συνέχισε περνώντας τις όλες. Επιμηκύνοντας τις  εξωτερικές γωνίες από τις βλεφαρίδες σου θα κάνεις τα μάτια σου να δείχνουν πιο ανοιχτά.
  •  Περίμενε να στεγνώσει το πρώτο στρώμα της μάσκαρα και μετά βάλε άλλο ένα.
  • Αν στις βλεφαρίδες σου έχουν ήδη σχηματιστεί γρομπαλάκια, πάρε ένα σπιράλ βουρτσάκι και απομάκρυνε τη μάσκαρα με περιστροφικές κινήσεις στις βλεφαρίδες.

Tip
Θες να βάζεις σωστά τη μάσκαρα; Τα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις
Χρησιμοποίησε μόνο μία μάσκαρα κάθε φορά που βάφεις τις βλεφαρίδες σου. Είναι καλύτερα να μη μπερδεύεις τις μάσκαρα μεταξύ τους.
Επίσης, μη βάζεις και βγάζεις πολλές φορές το βουρτσάκι στο μπουκαλάκι. Σπρώχνεις μέσα αέρα και δημιουργούνται μπαλάκια.
Τέλος, απόφυγε να βάφεις τις κάτω βλεφαρίδες, αν έχεις κύκλους ή είσαι κουρασμένη.

 


    Pages: 1
  • 2