Έμεινε φαγητό; Συνταγές με τα φαγητά που περίσσεψαν

images_6_4107567_m.jpg
Πριν αποφασίσετε να πετάξετε στα σκουπίδια το φαγητό που σας έμεινε από την προηγούμενη, σκεφτείτε ότι κάποιος συνάνθρωπός μας μπορεί να πεινάει. Στην εποχή της κρίσης δεν πετάμε τίποτα. Γι αυτό είναι καλύτερα να αξιοποιήσετε το μαγειρεμένο φαγητό σας, κάνοντάς το… διαφορετικό.
 
Κοτόπουλο ψητό
 
Μια ιδιαίτερη συνταγή για το ψητό σας κοτόπουλο είναι να το φτιάξετε με μηλόξυδο και λαχανικά
 
 
Μπιφτέκια ψητά
 
Τα ψημένα μπιφτέκια που σας έμειναν μπορείτε να τα κόψετε στη μέση και αφού φτιάξετε μια σάλτσα ντομάτας με μυρωδικά της αρεσκείας σας, να ρίξετε τα μπιφτέκια μέσα και να τα αφήσετε να βράσουν για λίγα λεπτά. Συνοδεύστε τα με μακαρόνια, ρύζι ή πουρέ.
 
 
Μπριζόλες ή παϊδάκια αρνίσια ψητά
 
Κόψτε τα σε μικρά κομματάκια και φτάξτε πανεύκολα, απλά ένα λεμονάτο με πατάτες ή ρύζι.
 
 
Μακαρόνια
 
Βάλτε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, ρίξτε μέσα τα βρασμένα μακαρόνια και σπάστε πάνω τους δύο αυγά. Αλατοπιπερώστε ανακατέψτε κι έχετε αμέσως μια ομελέτα αλλιώτικη από τις άλλες. Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε τυρί, λουκάνικα κλπ.
 
 
Κιμάς για μακαρόνια
 
Μέσα στον κιμά για τα μακαρόνια που σας περίσσεψε μπορείτε να τηγανίσετε αυγά ματάκια. Θα γίνουν νοστιμότατα. Μπορείτε επίσης να τον βάλετε στην κατάψυξη και να τον χρησιμοποιήσετε για να κάνετε παστίτσιο.
 
 
Όσπρια
 
Μπορείτε να φτάξετε μια σούπα λαχανικών προσθέτοντας και τα όσπρια που σας έχουν μείνει.
 
 
Πατάτες τηγανιτές ή βραστές
 
Μετατρέψτε τις πατάτες που σας έμειναν σε ένα εντυπωσιακό πιάτο με καταγωγή από την Τήνο – Πατατού :
 
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τι κόβουμε σε χονδρές ροδέλες. Τις στρώνουμε σε ταψάκι που έχουμε αλείψει με λάδι.
 
Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα λουκάνικα που έχουμε κόψει σε ροδέλες και τα μανιτάρια, προσθέτοντας το δενδρολίβανο. Τα αδειάζουμε πάνω στις πατάτες και από πάνω ρίχνουμε το τυρί που έχουμε χοντροτρίψει με τη φλούδα του.
 
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα. Ψήνουμε στους 180° για 10′ περίπου ή μέχρι να πάρει χρυσόξανθο χρώμα το τυρί.
 
 
Μοσχάρι βραστό ή λεμονάτο
 
Το μοσχάρι μπορείτε να το ρίξετε στη γάστρα με μπύρα και λαχανικά.
 
 
Ρύζι βρασμένο
 
Ροδίζετε κρεμμύδι σε λίγο λάδι και προσθέτετε ψιλοκομμένα λαχανικά, για να φτιάξετε ένα νόστιμο ριζότο.
 
 
Χοιρινό ψητό
 
Με το ψητό χοιρινό μπορείτε να φτιάξετε πολύ γρήγορα πολίτικο χοιρινό:
 
Κόβετε το κρέας σε μικρές μπουκιές. Το βάζετε μέσα σε λεκάνη και ρίχνετε το κρασί, το πιπέρι, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε και το μαρινάρετε για 24 ώρες. Αφού περάσουν 24 ώρες, το στραγγίζετε και φυλάτε το ζουμί της μαρινάδας. Σε κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και τσιγαρίζετε σιγά-σιγά το κρέας, μέχρι να ροδίσει. Σβύνετε με το ζωμό της μαρινάδας και το σκεπάζετε με λίγο νερό. Σιγοβράζετε μέχρι να ψηθεί και να δέσει η σάλτσα του.
 
 
Μπαγιάτικο ψωμί
 
Κόψτε σε λεπτές φέτες το μπαγιάτικο ψωμί και ψήστε το στους 180° στον αέρα για 5 λεπτά. Θα έχετε ωραιότατα παξιμάδια. Ακόμη μπορείτε να φτιάξετε κρουτόν.
 
 
Μπουφές
 
Με δύο ή τρία διαφορετικά φαγητά που σας περίσσεψαν, ξεγελάστε τα μικρά σας κάνοντας «μπουφέ», με κλήρωση για το φαγητό που θα φάει ο καθένας.
 
πηγή: newsdiet.gr