Οδηγός επιβίωσης τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!

images_2_happyxmas.jpg

ΒΗΜΑ 4

 
 Το βραδινό τραπέζι!
 
Πριν από κάθε γιορτινό τραπέζι δεν θα φύγεις από το σπίτι χωρίς να φας κάτι. Το καλύτερο πρώτο πιάτο είναι μια σούπα λαχανικών. Η σούπα. ιδιαίτερα αυτή που περιέχει αρκετά λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και νερό. Τι σου προσφέρει: σίγουρη ενυδάτωση του οργανισμού, γρήγορο κορεσμό και αποφυγή μελλοντικού « food hangover». Οι σούπες λαχανικών μπορούν να σου «κόψουν» την όρεξη και να αποτρέψουν την πρόσληψη υπερβολικών ποσοτήτων φαγητού στο γιορτινό τραπέζι, τα οποία ως επί το πλείστον είναι πλούσια σε λίπη και θερμίδες.
 
Μια μικρή ποσότητα κρέατος από την οποία θα αφαιρέσεις το λίπος και μια μικρή σαλάτα είναι αρκετές για να κλείσεις το βραδινό σου γεύμα!
 
Σε περίπτωση που δεν μπορείς να αντισταθείς στα παραδοσιακά εδέσματα, τότε βάλε στην άκρη το ψωμί και τα ζυμαρικά που βρίσκονται στο τραπέζι και αρκέσου σε ένα και… ΜΟΝΟ ένα γλυκό. Προτίμησε τα μελομακάρονα διότι έχουν λιγότερες θερμίδες από τους κουραμπιέδες και κατανάλωσε άφθονο νερό. Επίσης, ένα ποτήρι ανθρακούχο νερό με λίγο λεμόνι μπορεί να αποτελέσει το πρώτο σου ποτό και θα σε βοηθήσει να πιείς λιγότερο αλκοόλ στο σύνολο. Η ιδανική επιλογή ποτού στο γιορτινό τραπέζι είναι το κόκκινο ή το λευκό κρασί. Αν δεν είστε λάτρεις του κρασιού ή επιθυμείτε κάποιο άλλο ποτό τότε αποφύγετε την ανάμειξη του με χυμούς ή αναψυκτικά.