Οδηγός επιβίωσης τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!

images_2_happyxmas.jpg

ΒΗΜΑ 2

 
Ωράριο
 
Απαραίτητο βήμα για την διατήρηση του βάρους σας όλες της ημέρες του χρόνου όχι μόνο αυτές των γιορτών είναι η τήρηση ενός ωραρίου σίτησης. Αντιλαμβανόμαστε πως τις ημέρες των γιορτών το πρόγραμμα των περισσότερων ανθρώπων αλλάζει και τα γεύματα έξω από το σπίτι αυξάνονται στο έπακρον. Ωστόσο, αν καταφέρετε να κρατήσετε ένα ωράριο παρόμοιο με αυτό που είχατε πριν τις γιορτές δίνοντας στον οργανισμό σας ενέργεια κάθε 3 με 4 ώρες, τότε ο κίνδυνος να αυξήσετε το βάρος σας ακόμα και αν υπερβείτε τις απαιτούμενες για εσάς θερμίδες, είναι μικρότερος.
 
•Τρώω κάθε 3 με 4 ώρες, φροντίζω να μην παραλείψω κανένα γεύμα μου, ΟΥΤΕ τα σνακ μου: με κρατούν περισσότερο χορτασμένο και μακριά από τα χριστουγεννιάτικα γλυκά.
 
Σνακ και ροφήματα
 
Το σίγουρο είναι ότι το βράδυ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πολλοί θα περάσουν από μπροστά σου με μια πιατέλα γεμάτη με παραδοσιακά γλυκά. Κάποια στιγμή θα υποκύψεις και θα δοκιμάσεις ένα από αυτά. Γι’ αυτό φρόντισε να μην έχεις φάει άλλα γλυκά μέσα στη μέρα και να μην έχεις πιεις αλκοόλ σε κάθε τραπέζι (μεσημέρι και βράδυ). Το σνακ σου μπορεί να είναι κάτι γλυκό αλλά και θρεπτικό:
 
•1 μπάρα δημητριακών με φρούτα και μέλι
 
•2 αποξηραμένα δαμάσκηνα και λίγοι ξηροί καρποί
 
•1 Smoothie με φρούτα, λίγο γάλα με χαμηλά λιπαρά