Χριστουγεννιάτικο κέικ με 2 σοκολάτες και ξερά φρούτα από τον Βαγγέλη Δρίσκα

images_1_27.jpg
Υλικά για 1 στρογγυλό ταψί 20 εκ. περίπου
 
250 γραμ. κουβερτούρα
250 γραμ. λευκή σοκολάτα
12 ξερά βερίκοκα
10 χουρμάδες
2 φλιτζάνια  αμυγδαλόψιχα
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
½ φλιτζάνι ζάχαρη
6 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
Βούτυρο και αλεύρι για το ταψί
 
Εκτέλεση
 
Ψιλοκόβετε ή τρίβετε τη κουβερτούρα και τη λευκή σοκολάτα.
 
Βγάζετε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και από τα βερίκοκα (αν έχουν) και τα ψιλοκόβετε. Τρίβετε την αμυγδαλόψιχα και την καρυδόψιχα στο πολυμίξερ.
 
Χτυπάτε τα ασπράδια για 4-5 λεπτά και όταν αφρατέψουν, ρίχνετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα άλλα 5 λεπτά μέχρι να γίνουν αρκετά σφιχτή μαρέγκα.
 
Ρίχνετε στη μαρέγκα σταδιακά την αμυγδαλόψιχα και την καρυδόψιχα, ανακατεύετε με απαλές κινήσεις και ρίχνετε στη συνέχεια τις δύο σοκολάτες. Τέλος, προσθέτετε τα ξερά φρούτα και συνεχίζετε να ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
 
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε το ταψί, αδειάζετε το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 40 λεπτά περίπου. Όταν ψηθεί, το αφήνετε να κρυώσει για να μπορέσετε να το κόψετε σε μερίδες. Πριν το σερβίρετε, το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
 
www.driskas.com