Κέικ με κάστανο και σοκολάτα

images_1_422530_m.jpg

Υλικά

170 γρ. αλεύρι
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα κάστανου
130 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης σε λιπαρά
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
4 αβγά

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί (πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε λίγο μικρότερο σκεύος μέσα στο οποίο βάζουμε τη σοκολάτα) λιώνουμε την σοκολάτα που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια μαζί με το βούτυρο.

Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε στο μίξερ μόνο τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη άχνη ώσπου να γίνουν μαρέγκα. Η μαρέγκα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή.

Ανακατεύουμε καλά με σύρμα την λιωμένη σοκολάτα, την κρέμα κάστανο, την κρέμα γάλακτος και τους κρόκους από τα αβγά. Προσθέτουμε το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει μαζί με τη μαγιά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά. Αν δεν βρείτε στο σούπερ μάρκετ κρέμα κάστανο μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας πολτοποιώντας βρασμένα κάστανα μαζί με μια κουταλιά ζάχαρη άχνη σε ένα μπλέντερ.

Ύστερα προσθέτουμε λίγο λίγο την μαρέγκα στο μίγμα μας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να γίνει ένα ενιαίο αφράτο μείγμα.

Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα του κέικ (που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20’-25’. Για να δείτε αν είναι έτοιμο βυθίστε στη μέση του κέικ ένα μαχαίρι και αν μείνει επάνω αρκετή υγρή ζυμή αφήστε για λίγο ακόμα στο φούρνο. Για να κρατήσετε το κέικ σας υγρό και μαλακό αφήστε το λίγο να κρυώσει (χλιαρό) και σκεπάστε το με μεμβράνη.

Tip! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ανάμεικτη κουβερτούρα σοκολάτας λευκή και μαύρη!

Απο τη συντακτική ομάδα του dietup.gr