Βιταμίνη C – Γρίπη, κρυολόγημα και λοιμώξεις αναπνευστικού συστήματος

images_1_145.jpg
Διατροφικές επισημάνσεις
Ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού περιέχει περισσότερη ενεργή βιταμίνη C από τον τυποποιημένο βιομηχανοποιημένο χυμό. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η βιταμίνη C είναι υδροδιαλυτή και ευαίσθητη στη θερμοκρασία, γεγονός το οποίο θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την παρασκευή των τροφών. Έτσι τα ωμά λαχανικά είναι προτιμότερα από τα βρασμένα. Επίσης τα βρασμένα λαχανικά δεν πρέπει να βράζονται παρατεταμένα γιατί η βιταμίνη C (ως υδατοδιαλυτή) θα περάσει στο νερό.