Έκρηξη αντιοξειδωτικών συστατικών σε 5 πιάτα!

ekrhskhantiokseidotikon_home.jpg

01

Πόσο εύκολα μπορούμε να συμπεριλάβουμε αντιοξειδωτικά συστατικά στο καθημερινό μας τραπέζι και να μείνουμε για πάντα νέες και λαμπερές; Πολύ εύκολα! Ένας χρυσός κανόνας διατροφής που δείχνει ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση είναι τα πολλά χρώματα! Ναι! Ένα πιάτο που περιέχει λαχανικά διαφόρων χρωμάτων (κόκκινο, πορτοκαλί, σκούρο πράσινο κ.α.) μας «φωνάζει» ότι είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ουσίες! Ομοίως και μια πολύχρωμη φρουτοσαλάτα! Επίσης, πολύ σημαντικές πηγές αντιοξειδωτικών συστατικών, πέρα από τα φρούτα και τα λαχανικά, αποτελούν και οι ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια – προσοχή! άψητα και ανάλατα και σε μικρές ποσότητες γιατί περιέχουν και πολλές θερμίδες!), το ελαιόλαδο (κι εδώ προσοχή κορίτσια! – μην κάνουμε υπερβολές!), τα δημητριακά (προτιμήστε ολικής αλέσεως), τα όσπρια, το πράσινο τσάι και…η πικρή σοκολάτα! Ω ναι! Η αγαπημένη μας σοκολάτα, καθώς και το κακάο σε ρόφημα, είναι full σε αντιοξειδωτικά συστατικά, αρκεί να καταναλώνονται κι αυτά με προσοχή λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη.

Παρακάτω ακολουθούν 5 πιάτα με αρκετά αντιοξειδωτικά συστατικά!