6 Πεντανόστιμα πιάτα με Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος

zimithra2_home.jpg

05

5. Μυρωδάτη κολοκυθόπιτα με Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος

syskeyasiaΥλικά

1 πακέτο φύλλα για χωριάτικη πίτα
1 ½ κιλό κολοκύθια πράσινα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
200γρ φέτα τριμμένη
250γρ. ανθότυρο
½ κούπα γλυκό τραχανά ή σιμιγδάλι
5 αυγά
3-4 κουταλιές της σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Τρίβετε στον τρίφτη τα κολοκύθια και ψιλοκόβετε κρεμμύδια. Τα βάζετε για λίγο σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα μέχρι να μαραθούν και να εξατμισθούν τα υγρά τους και τα αφήνετε να κρυώσουν. Στη συνέχεια προσθέτετε τα τυριά, την Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος, τον τραχανά ή  το σιμιγδάλι, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (κρατάτε το υπόλοιπο για να αλείψετε τα φύλλα) και τα τέσσερα αυγά, αφού πρώτα τα χτυπήσετε ελαφρά. Στρώνετε τη βάση ενός ταψιού με τέσσερα φύλλα, αλείφοντας κάθε φύλλο με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνετε την γέμιση με τα κολοκύθια και την απλώνετε ομοιόμορφα στο ταψί. Καλύπτετε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας και πάλι το καθένα με ελαιόλαδο. Το προτελευταίο φύλλο το αλείφετε με το πέμπτο αυγό ελαφρά χτυπημένο. Αλείφετε με ελαιόλαδο και το τελευταίο φύλλο και πασπαλίζετε με σουσάμι. Χαράζετε την πίτα με κοφτερό μαχαίρι και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να πάρει όμορφο ρόδινο χρώμα και να γίνει το φύλλο τραγανό.