6 Πεντανόστιμα πιάτα με Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος

zimithra2_home.jpg

03

3. Χειμωνιάτικη κρεατόσουπα με Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος

syskeyasiaΥλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (προτιμήστε ποντίκι), κομμένο σε μερίδες
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
1/2 λάχανο άσπρο, ψιλοκομμένο
2 κολοκυθάκια κομμένα σε χονδρές φέτες
1 μικρή σελινόριζα κομμένη σε μέτριους κύβους
1 πράσο κομμένο σε ψιλές φέτες
1 μικρή τομάτα κομμένη στα 4
1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
5-6 σπόρους πιπέρι χονδρό
1 κύβος βοδινού
½ φλιτζάνι κριθαράκι μέτριο
Aλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε το κρέας σε κατσαρόλα με κρύο νερό και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για τουλάχιστον 10 λεπτά. Ξαφρίζετε αν χρειαστεί. Στραγγίζετε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, όλα τα λαχανικά και τις μερίδες του κρέατος. Σοτάρετε για λίγα λεπτά, προσθέστε τον κύβο βοδινού και λίγο νεράκι (ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά), τη δάφνη και αλατοπίπερο και αφήστε τα να μαγειρευτούν όλα μαζί έως ότου μαλακώσουν. Θα χρειαστεί να τα αφήσετε για τουλάχιστον 40 λεπτά, έως ότου μαλακώσει πολύ το κρέας. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα το κρέας και τα λαχανικά και μέσα στο ζωμό που έχει μείνει προσθέτετε το κριθαράκι. Όταν το κριθαράκι βράσει, ρίχνετε μέσα και πάλι το βρασμένο κρέας και τα λαχανικά, και συνεχίζετε το βράσιμο για 3-4 λεπτά ακόμα. Ανακατεύετε έως ότου η σούπα χυλώσει ελαφρώς (αν θέλετε να χυλώσει πιο γρήγορα μπορείτε να προσθέσετε σε λίγο ζωμό 1 κουταλιά κορν φλάουερ και να το προσθέσετε στην κατσαρόλα). Τέλος, όταν το φαγητό είναι έτοιμο, ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα την Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.