7 Υπέροχες συνταγές ζυμαρικών με Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος

zimithra_home.jpg

06

6. Λαζάνια με Ζυμήθρα και μανιτάρια

Υλικά

1 πακέτο λαζάνια
syskeyasia500 γρ. μανιτάρια κομμένα
2 αυγά
70γρ. μπέικον
2 σκελίδες σκόρδο, σε ροδέλες
3 ποτήρια φρέσκο γάλα (1,5% λιπαρά)

Εκτέλεση

Για τη γέμιση:

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Σοτάρουμε σκέτο το μπέικον και προσθέτουμε στο τέλος το σκόρδο. Μετά ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια να σοταριστούν μαζί για ακόμα λίγα λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μισή Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος, τα 2 αυγά και ένα ποτήρι γάλα. Αφού τα ενώσουμε, ρίχνουμε μέσα το μίγμα με το μπέικον και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε και η γέμισή μας είναι έτοιμη.

Ψήσιμο: Σ’ ένα πυρέξ ρίχνουμε άλλο ένα ποτήρι γάλα και στρώνουμε τα φύλλα από τα λαζάνια. Με κάθε στρώση λαζάνια, βάζουμε και μία στρώση από τη γέμιση. Στην τελευταία στρώση, έχοντας καλύψει με λαζάνια τη γέμιση, ρίχνουμε το τρίτο ποτήρι γάλα και την υπόλοιπη Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα και ένα τέταρτο.