new36_POLITIS PHOTO.jpg

Καθηγητής Φυσιολογίας Θρέψεως, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Γεννήθηκα στην Σπάρτη, το 1959. Μετά το τέλος των γυμνασιακών μου σπουδών γράφτηκα, κατόπιν εξετάσεων, στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών από όπου το 1981 απέκτησα το πτυχίο του Γεωπόνου. Το 1987 και το 1990 απέκτησα τα πτυχία Master’s of Science (M.Sc) και το διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D) αντίστοιχα, από το τμήμα Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου McGill του Καναδά. 

Την περίοδο 1990-1991 εργάστηκα ως ερευνητής (Research Associate) στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Guelph του Καναδά. Την περίοδο 1991-1993 εργάστηκα ως ερευνητής στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Cornell των ΗΠΑ. 

Από το 1993 έως το 1996 υπηρέτησα ως επίκουρος καθηγητής του τμήματος Ζωικής Παραγωγής και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Πολιτείας του Vermont των ΗΠΑ. ‘Εχω διατελέσει επισκέπτης καθηγητής (Contract Professor) της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μιλάνου της Ιταλίας τα έτη 1994, 1996 και 2006. 

Από 1996 μέχρι και το 2000 διηύθυνα το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της ΔΕΛΤΑ Α.Ε. Προτύπου Βιομηχανίας Γάλακτος. 

Από το 2001-2008 (Mάιος) υπηρέτησα ως Αναπληρωτής Καθηγητής και έκτοτε ως Καθηγητής του τμήματος Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.) με γνωστικό αντικείμενο Φυσιολογία Θρέψεως. 

Ερευνητικό έργο 

Το ερευνητικό μου έργο επικεντρώνεται: 

Στη σχέση διατροφής και ανοσολογικού συστήματος. 

Στον εντοπισμό πεπτιδίων του γάλακτος με ανοσορυθμιστικές και αντιυπερτασικές ιδιότητες. 

 Στο σύστημα ενεργοποιητής του πλασμινογόνου–υποδοχέας του ενεργοποιητή του πλασμινογόνου–αναστολείς του ενεργοποιητή του πλασμινογόνου και τη σημασία του για το ανοσολογικό σύστημα.

Έχω δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά μετά από κρίση (REFEREED PUBLICATIONS) και πραγματοποίησα πολλές ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια. 

 ‘Ελαβα μέρος ως προσκεκλημένος ομιλητής σε διεθνή συνέδρια.