Πιλάφι Πλιγούρι (Κυπριακή συνταγή)

new34_pilafipligouri.JPG

Υλικά

1 φλιτζάνι πλιγούρι χοντρό
2 κρεμμύδια ξερά χονδροκομμένα
2 κουταλιές φιδέ η λίγο σπαγγέτι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
2 ½ ποτήρια ζωμός (από ότι θέλετε)
πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με 2 κουταλιές λάδι, προσθέτουμε το φιδέ. Αφού πάρει ελάχιστο χρώμα προσθέτουμε τη ντομάτα, προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε το πλιγούρι. Το αφήνουμε στη φωτιά για 10 λεπτά και σβήνουμε. Το σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο το ζουμί. Πολύ χορταστικό γεύμα, γεμάτο φυτικές ίνες!

Μαρία Δημαράκη