12 Πασχαλινές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε!

home.jpg

08

Κρητικά λυχναράκια

Υλικά

Ζύμη

1 κιλό αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 αυγά
αρκετό νερό για να γίνει μια μαλακιά ζύμη

Γέμιση

1 ½ κιλό μυζήθρα γλυκιά
2 φλιτζάνια μέλι
5 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σε σκόνη
κανέλλα
Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός του νερού σε μια λεκανίτσα, ανακατεύουμε και αρχίζουμε και ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Θρυμματίζουμε  το τυρί με ένα πιρούνι και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο (όχι λεπτό) και κόβουμε δίσκους σε μέγεθος ίδιο με αυτό από το πιατάκι του καφέ (θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τέτοιο πιατάκι για να κόψουμε τη ζύμη). Βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά γέμιση και κάνουμε γύρω-γύρω «τσιμπιές» ώστε να «αγκαλιάσει» η ζύμη την γέμιση. Το τελικό σχέδιο θα ναι σαν μια τάρτα σε μικρογραφία! Πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.