10 Υπέροχες γλυκές συνταγές χωρίς τις τύψεις της ζάχαρης!

canderelrecipes_home.jpg

10

smallCANDEREL-GREEN-3

Εντυπωσιακό κέικ βανίλια-φιστίκι με σάλτσα από φρούτα του δάσους

Υλικά για 8 μερίδες

Για το μίγμα φιστικιού:

5 κουταλιές της σούπας Canderel Green
60γρ τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
60γρ μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
3 αυγά
90γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 γρ μπέικιν πάουντερ

Για το μίγμα βανίλιας:

5 κουταλιές της σούπας Canderel Green
80γρ τριμμένα αμύγδαλα (ψίχα)
60γρ μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
3 αυγά
90γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 γρ μπέικιν πάουντερ
1 καρπό (λωβό) βανίλιας

Για την σάλτσα (coulis) με φρούτα του δάσους

200γρ φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
1 κουταλιά της σούπας Canderel Green
50ml νερό

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Για το μίγμα φιστικιού: Σε ένα μικρό τηγάνι λιώστε τη μαργαρίνη. Σε ένα μίξερ χτυπήστε αρχικά τα αυγά με το Canderel Green μέχρι να έχετε ένα ανοιχτόχρωμο μίγμα. Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη λιωμένη μαργαρίνη. Αφήστε το μίγμα να αναμιχθεί καλά και στο τέλος προσθέστε το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Για το μίγμα βανίλιας: Σε ένα μικρό τηγάνι λιώστε τη μαργαρίνη. Σκίστε κατά μήκος με ένα μυτερό μαχαίρι τον καρπό της βανίλιας. Αφαιρέστε το εσωτερικό γδέρνοντας τον καρπό με το μαχαίρι σας και προσθέστε το μέσα στο τηγανάκι με τη λιωμένη μαργαρίνη. Σε ένα μίξερ χτυπήστε αρχικά τα αυγά με το Canderel Green μέχρι να έχετε ένα ανοιχτόχρωμο μίγμα. Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την αρωματισμένη μαργαρίνη και την τριμμένη αμυγδαλόψιχα κι αφήστε το μίγμα να αναμιχθεί καλά.

Σε μια φόρμα για κέικ βάλτε εναλλάξ μίγμα φιστικιού και βανίλιας μέχρι να σας τελειώσουν και τα 2 μίγματα. Για να γίνει το εσωτερικό του κέικ σας πιο εντυπωσιακό βυθίστε ένα μαχαίρι διαγώνια μέσα στο κέικ και ανακάτεψε κατά μήκος όλου του κέικ. Αυτό θα βοηθήσει τα δύο μίγματα να αναμειχθούν με τέτοιο τρόπο που το αποτέλεσμα όταν κόψετε το κέικ σας θα μοιάζει με νερά μαρμάρου! Ψήστε το κέικ στους 200 βαθμούς κελσίου, περίπου 35 με 40 λεπτά. Για να είστε σίγουροι/ες ότι το κέικ σας είναι ψημένο βυθίστε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ: όταν το βγάλετε δεν πρέπει να έχουν μείνει υπολείμματα ζύμης πάνω στο μαχαίρι σας.

Για την σάλτσα (coulis) φρούτων του δάσους: Ρίξτε σε ένα μπλέντερ τα κατεψυγμένα φρούτα του δάσους. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το νερό και το Canderel Green μέχρι να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια ρίξτε το μίγμα μέσα στο μπλέντερ. Αφήστε το μίγμα να χτυπηθεί μέχρι να έχετε μια παχύρευστη, απαλή σάλτσα.

Βγάλτε το κέικ από τη φόρμα όσο το κέικ είναι ακόμα ζεστό και αφήστε το κέικ να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα. Σερβίρετε τις φέτες του κέικ με λίγη από την σάλτσα φρούτων στην άκρη.

Η συμβουλή του σεφ! Δοκιμάστε να φτιάξετε το ίδιο κέικ με τριμμένα φουντούκια, ψιλοκομμένα βερίκοκα ή πουρέ φράουλας αντί για τα φιστίκια Αιγίνης! Μπορείτε επίσης να το σερβίρετε με σος σοκολάτας αντί για την σάλτσα φρούτων του δάσους.

arrow_previous arrow_next